Werkwijze bewindvoering

De drempel naar een bewindvoerder kan hoog zijn. Het is niet niks iemand inzage in en controle over uw financiën te geven. Misschien heeft u een aantal beslissingen genomen die u zelf achteraf niet zo slim vond en misschien zijn er zaken die u ondanks uw schulden echt niet wilt inleveren. We zullen met u over die dingen in gesprek gaan, maar we zijn ervaren genoeg om te weten dat achter elke schuld een verhaal zit. We vinden het belangrijk dat elke cliënt zoveel eigen verantwoordelijkheid draagt als hij aankan. Belangrijker is dat men een levensstijl aanleert die beter past bij de wensen en bij uw financiële situatie, om terugval in de toekomst te voorkomen. We kijken niet alleen naar de uitgavenkant, maar doen grondig onderzoek naar mogelijkheden om meer inkomsten te genereren, of uw vaste lasten te verlagen.
Zodra de uitspraak van de rechtbank binnen is, komt op termijn veel post naar ons, wij nemen de telefoontjes met deurwaarders over en proberen afspraken met hen te maken die haalbaar zijn voor jou en je gezin.
U kunt de deurwaarders die toch bij u komen naar ons verwijzen.
Ook als er (nog) geen schulden zijn of als iemand door een beperking of ziekte de financiën niet meer overziet, kunnen wij de zorg hiervoor overnemen.

Het systeem:

Wij werken met een volledig geautomatiseerd betaalsysteem Onview.
Onview communiceert met de ABN AMRO Bank zodat we altijd actuele gegevens hebben.
Alle transacties zoals vaste lasten, woonkosten, verzekeringen, afbetaling van schulden etc. worden in Onview automatisch gerubriceerd zodat u inzicht krijgt waar het geld aan wordt uitgegeven.
U kunt op verzoek inzage krijgen in al uw betaalgegevens. Dit kan met een code die u van ons krijgt.

Bereikbaarheid:

Het telefonisch spreekuur voor cliënten is van maandag t/m donderdag van 9.00 en 11.00 uur. Op vrijdag zijn wij gesloten.
Voor zakelijke relaties zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 15.30 uur.

Met ingang van 1 november 2023 zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-39731400.

Wij voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen.